Sponzori
MK "VILENJACI" Kutina
"Neka ostane onaj koji želi ostati, neka ode onaj koji želi otići, ali neka ne učini zlo meni i mojima."
-dobrodošlica Šumskih vilenjaka

Dakle, MK Vilenjaci zasada broje 40-ak članova, što starije što mlađe dobi. Granica nepostoji! Uvjet članstva je punoljetna osoba koja posjeduje vozačku za moped ili motocikl! Osnovani smo 01.12.2006 godine, ali naše djelovanje je službeno započelo 01.01.2007 godine!

Inače, nalazimo se u Kutini. To je (za one koji neznaju) 80 km od Zagreba prema Slavonskome brodu. Točnija regija - Moslavina! Ideja za klubom, zapravo, postoji već duže vrijeme, ali nikako nije bilo neke ozbiljne inicijative za ostvarenjem ovoga cilja. Kutina ima 15 000 stanovnika, ali i dosta bikera za tako mali grad, što se tiće nekih proporcija! Tako smo pred kraj prošle sezone odlučili da bi najbolje bilo osnovati moto klub kako bi svi bikeri grada Kutine i šire bili kao jedno.

Odakle osnova za naziv kluba? Kutina je smještena u blizini Moslavačke gore, a podno dolina Moslavačke gore nalazi se jedno mjesto pod nazivom Vilenjak! Za to mjesto postoji legenda koja govori o ukazivanju vila u posebno uvjetovane vremenske prilike. Legende govore da su šumske vile najstarije. Naime, dok su se odmarale u oblacima zaspale su pa ih je uhvatilo podnevno sunce. Zato su kažnjene tako da su bačene u planinu da žive na njoj. Najbliže srodnice vila oblakinja su vile izvorkinje koje žive po izvorima, jezerima i potocima. Skrivajuci se pred ljudima, te se vile pretvaraju u labudove. Znaju imati i noge kao labudovi.

Gorske se vile obično nalaze pored gorskih izvora. Mlađe su srodnice vodenih i oblacnih vila. Koliko je izvora u planini, toliko je i vila. Voda na izvoru zove se "vilinska vodica", nikada ne presušuje i uvijek je ljekovita, jer je posvećena vilinskim duhom koji je obljeće. Na tim izvorima u planini vile redovito piju vodu u podne. Ti nepresušni izvori samo tada i mogu presušiti. Vvilama je prva ljubav upravo ples. Drugi veoma poznati vilinski običaj je sviranje. Naime, vilinska bića raspolažu s zapanjujuće velikim brojem raznolikih instrumenata načinjenih od drva i ostalih prirodnih materijala. Osim prethodna dva običaja, bave se raznolikim stvarima: liječenjem pomoću raznoraznih biljaka, rudarstvom i sl.

U prilog ovoj legendi, te davanju imena našem klubu, ide i novo otvoreni trg u Kutini na kojemu je velika skulptura Kutinske vile! Nadam se da ćete prilikom posjećivanja našeg grada to, uistinu, i vidjeti!